themeTry
22006
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22006,wp-custom-logo,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

About

Werk
>://#Werk: schilderijen, tekeningen en fotografie >
Geïnteresseerd? Een werkstuk kopen, huren (huurcontract.pdf) of voor werk in opdracht . . . neem gerust contact op!

>://#Works: paintings, drawings, photography >
Interested? The way to purchase: mail for an available painting, drawing or photo(-print/poster) and mail will be returned to confirm or it’s available, also exchanging specifications, etc.

portret3x

Werken
‘Beelden’ (maken en kijken) is mijn ding. Als kind actief en als talentvol aangemerkt, als puber ingedut, op de academie opgebloeid. Daarna aan het werk, voornamelijk als docent en na de 2de studie Visuele Communicatie, ook als ontwerper en online-strateeg.

Naast/na de beroepspraktijk bleef er ruimte voor het Atelier, van incidenteel tot fulltime.

Schilderen/tekenen

De schilderijen en tekeningen zijn persoonlijke verkenningen in onderwerpen en materiaal. Het werk is altijd figuratief, met in het recente(re) werk het landschap als bron van inspiratie en plezier.

Het kijken naar, beleven en vastleggen van een concreet landschap – van aan zee tot bossen, vennen en duinlandschap, van strandopgangen tot oude olijfboomgaarden Regiona Puglia – vormen de aanleiding en het uitgangspunt voor werk, een schilderij.

Je ziet, ervaart een plek als speciaal en dan begint het proces, waarbij de ervaring op de plek, de herinnering aan en de vastgelegde beelden steeds een rol spelen en de voorstelling en het schilderen wisselend om voorrang strijden, met elkaar ‘in gesprek zijn’.

Fotografie

Met fotograferen is gestart op de Academie. Het werk(en) is zowel ondersteunend als zelfstandig. In de loop van de tijd zijn de 6×6, kleinbeeld en doka ingeruild voor digitaal, de computer en prints. Naast het aanvankelijk vanzelfsprekende zwart/wit is ook kleur nu van betekenis. Ook vervangt het (digitaal) fotograferen het schetsen en-plein-air (tekenen en aquarelleren); de digitale foto’s als een modern schetsboek.

CV / opleiding

Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam (nu: Willem de Kooning Academie HR), Visuele Communicatie, 1989 / Academie voor Beeldende Vorming, opleiding tot tekenleraar, Tilburg, Akte van bekwaamheid A en B, 1970 en 1972.

CV / werk/beroep

2014-02 – 1972: docent (Willem de Kooning Academie HR, Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg, Pabo, Opl. school voor kleuterleidsters, Pedagogische Academie) / 2014 – 1991: design (graphic, interactie, web), research & development en online-strategieën, en projecten, allen voor/aan de Willem de Kooning Academie HR. / 2001 – 1989: ZZP-er (|l|i|v| Grafisch ontwerp & Intermedia Design).

    Sorry, no posts matched your criteria.