TEKENEN/PRINTS
25618
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-25618,wp-custom-logo,stockholm-core-2.4.2,select-theme-ver-9.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

TEKENEN/ PRINTS & EDITIONS

Een vectorafbeelding is een (grafische) voorstelling die opgebouwd is uit eenvou-dige meetkundige objecten, zoals punten, krommen, polygonen e.d. Complexe vormen ontstaan door combinatie van deze basisvormen. Speciaal de krommen, door het gebruik van de Bézier Curve, het neerzetten van ‘control points’, het benutten van de mogelijkheden om heel vloeiende spanningsvolle lijnen te maken en te gebruiken in/voor een voorstelling, blijft een bijzondere ervaring.

Ook is het mogelijk een afbeelding niet handmatig (over) te tekenen, om te zetten naar vectoren, maar auto, d.m.v. tracing, waarbij de pixels omgezet, vertaald worden naar vectoren. Spelend met instellingen als grover of gedetailleerd ontstaat heel eigen beeld. Met het gebruik van de opties ‘handmatig’ en/of ’tracing’ en gecombineerd, kan er gewerkt worden van abstract tot voorstelling, van vrij en eigen intuïtie tot juist heel ‘rationeel’ zoals bijvoorbeeld. bij het gebruik van toeval (randomness) bij kleurkeuze en/of plaatsing, grootte e.a. van objecten, van eenvoudig tot meer complex experimenterend of veel meer controlerend, de mogelijkheden zijn eindeloos. Echt iets voor een reeks, een serie, PRINTS. (Voor alle prints geldt: Edition of 10 plus 2 artist’s proof).

Uit het BOEK “PRINTS” > (A0, 72 van 108 pagina’s). (Link > opent in een aparte, nieuwe window / Let op: groot bestand (40,5 MB), take’s some time!)