GEWEEST
25302
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-25302,wp-custom-logo,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

Geweest: Voorjaar 2021 / Het voorjaar breekt aan en we mogen weer open! U krijgt van onze beeldhouwers en schilders typische voorjaarswerken te zien: op het schilderij ‘Plein’ van Hans Versfelt mogen de terrassen weer open. Louis van der Linden laat strandtenthouders weer stoelen buiten zetten. Beeldhouwster Gerry van der Velden laat meisjes dansen. En verder: lammetjes, biggetjes, vogeltjes net uit het ei, koeien net in de wei, bloembollenvelden, en zomeer. / Link naar >  Kunstzaal van Heijningen

Genomineerd (1 van de 50 beste inzendingen van 1234 schilderijen), maar niet als vorig jaar bij de 10 finalisten / het Veem (Witnesses of the industrial past, Warehouse Building, The Netherlands) / schilderij, olieverf op linnen / 120 x 120 cm / 2020

///////
Kunstzaal van Heijningen, Den Haag
September Kunstmaand, t/m zondag 11 oktober 2020
Link naar >  Kunstzaal van Heijningen

///////
Groepsexpositie “Het Nederlandse Landschap” / vier werken: Aan Zee, tussen Domburg en Oostkapelle  • Strand Watergat, RenesseStrandcabines, NoordzeekustStrandcabines Watergat, Renesse

Grappig, Kunstzaal van Heijningen met mijn werk in de etalage, via Google Maps, 2020-11-28 / 12.33.00

///////
Keuze voor 6 werken voor de Groepsexpositie “Het Nederlandse Landschap”,
4 september t/m 11 oktober 2020!
#Kunstzaal van Heijningen, Den Haag
Link naar >  Kunstzaal van Heijningen

///////
Terug van het LAM (Lisser Art Museum)
(. . .) “Wij en de bezoekers hebben echt genoten van jouw werk. Vandaag toen ik over zaal liep hoorde ik een meneer roepen ‘Kijk, wat heerlijk, de Côte d’Azur’ daar zou ik nu wel heen willen’ en beende met grote passen naar jouw werk toe. Het werk heeft een aantrekkingskracht in zich. Wij zijn dankbaar het een tijd te hebben mogen presenteren.” (. . .) (Sietske van Zanten, directeur)

#’Heerlijk!’ in het LAM
Gedurende een aantal maanden in 2020 was het schilderij ‘Heerlijk!’ te zien in het LAM (Lisser Art Museum)! Ook was het schilderij onderwerp van een Kunstsnack in de periode van de Corana-sluiting. Link naar > LAM/Kunstsnack#39 > (opent in nieuw tabblad/venster) en > Kunstsnack#39 > (info-pagina).

///////
Titel: Heerlijk! / Techniek: schilderij / Materiaal: olieverf op linnen / Formaat: 70 x 90 cm / Datering: gesigneerd en gedateerd 2019.

Bij mijn bezoek aan het LAM werd ik in zaal drie extra aangetrokken en getroffen door de diverse koffie-‘vertolkingen’, waaronder geurende koffie, koffiekannen, … geweldig! Temeer omdat ik zelf net een kopje koffie aan het schilderen was, vanuit een heel andere invalshoek en perspectief: Het lekkerste kopje koffie van de reisdag, bij de eerste stop, op een mooie plek, hier Langs Zee (Trebisacce, Cosenza, Italië) en dan een espresso macchiato, heerlijk! In ‘Heerlijk!’ is het kopje koffie helaas al op. Terug naar de auto en weer door, maar eerst nog even naar het strand achter het muurtje, een stenen-strand met best grote keien, verlaten op deze ochtend in mei. Ook nog wat inkopen doen voor de lunch onderweg, want pas op voor de tijd tussen één en vier-vijf, dan is alles hier zo zuidelijk dicht en is het werkelijk uitgestorven.

#Kunstzaal van Heijningen, Den Haag
Link naar >  Kunstzaal van Heijningen

///////
In de loop van dit jaar 2020 ga ik in Kunstzaal van Heijningen (opnieuw) werk presenteren c.q. exposeren in een groepstentoonstelling over het Nederlands Landschap. Vanaf eind februari 2020 vindt u bij Kunstzaal van Heijningen een aantal schilderijen online, voor verkoop via/bij de galerie. Wordt vervolgd!

#Schilderij van het jaar 2019
Na de nominatie (laatste 50) door de vakjury in 2018, nu in 2019 in de finale (10 finalisten) inclusief het exposeren van het werk in Kunstzaal van Heijningen in Den Haag van 18-01 t/m 16-02-2020.

/ Langs Zee, schilderij, olieverf op linnen, 120 x 100 cm, 2019

/ Link naar video > Angeiras 1982 & 2017 (website / 121,4 MB)
/ (afb, onder) Opening Tentoonstelling Schilderij van het Jaar 2019, Kunstzaal Van Heijningen, Den Haag

#ZomerExpo19
Een werkstuk van mij hing, van 25 mei t/m 1 september 2019, in Museum de Fundatie, als één van de werken van de Europa ZomerExpo19.
/ Link naar > de Collectie, ZomerExpo19 >
/ Link naar > Meer informatie over Museum de Fundatie en de ZomerExpo >
/ Link naar > RTV-Oost, Over de ZomerExpo >

///////
Titel: Grexit / Brexit / Techniek: Digitale fotoprint / Materiaal: Poster, print in twee-delen; CMYK op papier 135 gr (voor de tentoonstelling zijn de posters opgeplakt op dibond 3mm en als werk nog te koop (1/2, 450 euro)) / Formaat: 800 x 2378 mm / Datering: Samengesteld als poster, gesigneerd en gedateerd 2019 / Oplage 2, verkocht 2/2.

#GALERIE-T
Klaar voor Middelburg!

Een aantal schilderijen wordt, in wisselend(e) aantal(len) en plaats, getoond/geëxposeerd in de prachtige GALERIE-T in  Middelburg. GALERIE-T is gevestigd in de huizen De Egelantier, De Croone en De twee Visschen / Turfkaai 25-27, 4331 JV Middelburg.
/ Link naar > GALERIE-T

///////
14-04-2019 – 21-05-2019, kelder Galerie-T /
“Ongeveer 20 kleine en grote schilderijen zijn er in de kelder tentoongesteld van Louis van der Linden. Het thema strand past helemaal bij Zeeland, maar voor de galerie zoeken we dan altijd ook nog naar de toevoeging van de kunstenaar zelf en met Louis van der Linden is dat echt gelukt.”
///////
ZomerExpo, juli, augustus en september 2019

Enkele werken in de Kelder Galerie-T /

#GALERIE-T
Folder (SCHILDERIJEN / Staalkaart Aan Zee) en retroviewer bij de expositie.

///////
Open > poster Staalkaart AanZee (.pdf / poster 5,3 MB)

#Expo, VanGendthallen
ZomerExpo 2019 /
De tweede inzending  is wel gekozen voor de jury-expositie in de Van Gendthallen in Amsterdam maar niet voor de ZomerExpo.

///////
Titel: ACCES INTERDIT, Natuur(lijke) Grenzen, [Fort] Europa [+] (La Côte d’Opale, Plage de Wissant, Nord-Pas-de-Calais .fr) / Techniek: Schilderij, twee-luik / Materiaal: Olieverf op linnen / Formaat: 180 (2 x 90) x 90 cm / Datering: Gesigneerd, gedateerd 2019).