OVER HET WERK
24050
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-24050,stockholm-core-1.0.9,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,no_animation_on_touch,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

FOTOGRAFIE
Met fotografie is gestart op de Academie. Het werk(en) is zowel ondersteunend (de digitale foto’s als modern schetsboek) als zelfstandig (straatfotografie). In de loop van de tijd zijn de 6×6, kleinbeeld en doka ingeruild voor digitaal, de computer en prints. Naast het aanvankelijk vanzelfsprekende zwart/wit is ook kleur nu van betekenis.

Onderwerpen/uitgangspunten
Street Photography
Abstract versus Figuratief
Focus, in detail
Kijk! Mijn geluk
Ondersteunend, als schetsboek

#STREET POTOGRAPHY

///////
Onmogelijk om online te tonen, vele terrabytes aan data op opslag en in de Cloud. Slechts drie examples: #01 drie foto’s uit Parijs / 2019-08-14/17, #02 twee foto’s uit het project Liège (incl fotoboek), Liège, une ville, un esprit … / juli 2011 en #03 fotoserie LONDON >

#Abstract versus Figuratief
Zonder het research karakter en de consequentie in tijd van de railway-series van Lothar Baumgarten* fotografeer ik ook graag ingenieurs techniek en architectuur.

* Diamond Frog, wall drawing 1989-1990 / Published on the occasion of the exhibition Lothar Baumgarten, Carbon. De Pont foundation of contemporary art, Tilburg NL 26.01.2002 – 09.06.2002.

///////
Het accent ligt minder op de voorstelling dan wel op het spel van licht, kleur, ruimte, speciaal als compositie op het platte vlak. Een korte periode (1986 – 1991) was het werk volledig abstract via ‘programming’ (procedureel werken) en ‘blow-up’ in Photoshop.

# Focus, in detail
Foto’s van ‘vergane glorie’ in muren, gebouwen, op garagedeuren, …

///////

#Kijk! Mijn geluk
Niet online maar in het archief,
negatieven, afdrukken, foto-albums en -boeken
en terrabytes op opslag en in de Cloud.

///////

#ONDERSTEUNEND
De foto’s als digitaal schetsboek, maar ook voor het beeld,
met gebruik van Photoshop, met behulp van collage’s/mixed-media,
voor sjablonen,  . . .

///////